דאלי הודי עם צ’אפטי

רכיבים לדאל:
2 כוסות עדשים כתומות
1 כוס עגבניות קצוצות
2 כפות שמן
5 כוסות מים
2 שיני שום קצוצות
1 כף ג’ינג’ר קצוץ
1/2 בצל לבן בינוני
מלח ופלפל שחור
1/2 כף כמון, פפריקה מעושנת
1/2 כף תבלין קארי צהוב, כורכום
1/2 כף אבקת מרק

רכיבים לצ’אפאטי:
1/2 כוס קמח כוסמין מלא
1/2 כוס קמח לבן
1/3 כוס מים
1 כפית מלח
1 כף שמן

אופן ההכנה:
דאל:
משרים 2 כוסות עדשים כתומות במים רותחים ל-10 דקות.
על מחבת רותחת, שמים 2 כפות שמן.
מוספים את הג’ינג’ר הקצוץ ומערבבים.
מוסיפים את השום ואת הבצל, ומערבבים.
מוסיפים את התבלינים: כמון, פפריקה מעושנת, תבלין קארי צהוב, כורכום – ומערבבים.
מוסיפים כוס עבניות מקצוצות ומערבבים.
מוסיפים קורט מלח ופלפל שחור.
מוסיפים 4 כוסות מים, מערבבים ומכסים ל-10 דקות.
אחרי רתיחה, מערבבים שוב ומכסים חלקית.
מוסיפים קורט מלח ומערבבים.
מוסיפים חצי כף אבקת מרק ומערבבים.
מכבים את האש ומשאירים מכוסה.
מכינים צ’אפאטי:
בקערת מיקסר, לשים את הקמחים, השמן, המלח והמים.
לערבל במיקסר עד קבלת בצק אחיד.
ללוש עם הידיים כדקה, ליצור כדור ולשים אותו לנוח בקערה מכוסה ל-10 דקות.
ללוש שוב ולחתוך ל-4 כדורים.
לרדת כל כדור לעובי של כחצי ס”מ.
לשים על מחבת נונסטיק רותחת ולהפוך כשהבצק מתקשה מעט.
לשים ישירות על אש קטנה ולהפוך כמה פעמים – שלא ישרף.
הצ’אפאטי יתנפח ויקבל גוונים חומים ושחורים.

להגיש עם מלפפון, עגבניות שרי ובצל סגול.
בתיאבון!


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Shopping Cart
דילוג לתוכן